Het perfecte verjaardagsfeest ziet er zo uit:

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
Het perfecte verjaardagsfeest ziet er zo uit:

Uit onderzoek van de Harvard Universiteit blijkt dat de meeste mensen jarig zijn in september. Een echte verjaardagsmaand! Je kijkt alweer uit naar een grote taart vol met kaarsjes en de welbekende deuntjes van de verjaardagsliederen beginnen alweer door je hoofd te spoken. Maar, wat heb je nodig voor het perfecte verjaardagsfeest en waar komt onze manier van verjaardag vieren eigenlijk vandaan?

Hoe ziet het perfecte verjaardagsfeest eruit?

Uit onderzoek van de Harvard Universiteit blijkt dat de meeste mensen jarig zijn in september. Een echte verjaardagsmaand! Je kijkt alweer uit naar een grote taart vol met kaarsjes en de welbekende deuntjes van de verjaardagsliederen beginnen alweer door je hoofd te spoken. Maar, wat heb je nodig voor het perfecte verjaardagsfeest en waar komt onze manier van verjaardag vieren eigenlijk vandaan?

Verjaardag vieren in Nederland en België

Iedereen kent het wel, het typische verjaardagsfeest. Familie en vrienden worden op jouw verjaardag uitgenodigd om bij je thuis of in een restaurant in een kringetje te zitten met lekkere versnaperingen. Een rijkelijk versierde woonkamer met ballonnen en slingers mag hierbij niet ontbreken, eveneens als een grote, het liefst persoonlijke, verjaardagstaart. Lekker! In deze tijden van onzekerheid door het Coronavirus is het voor veel mensen extra belangrijk om hun verjaardag te vieren. Je verjaardag vieren geeft je een blij gevoel, maar vooral verbondenheid met de mensen om je heen.

Verjaardagstradities in het buitenland

In Nederland en België vieren wij onze verjaardag traditioneel op onze geboortedatum, maar dit geldt lang niet voor alle landen. In sommige landen vier je jouw verjaardagsfeest op de dag van een heilige of op een gezamenlijke dag met de gehele familie. In Vietnam viert zelfs iedereen zijn of haar verjaardag op dezelfde dag. Tijdens Tết Nguyên Đán vieren Vietnamezen drie dagen lang alle verjaardagen achter elkaar met spectaculaire vuurwerkshows, draken dansen en natuurlijk cadeautjes!

Wat heb je nodig voor de perfecte verjaardag?

Van oudsher vieren wij in Nederland en België uitgebreid onze verjaardag waarbij de nodige verjaardag versiering komt kijken. Maar, wat mag er bij het organiseren van een verjaardag echt niet ontbreken? Partywinkel helpt jou bij het organiseren van de perfecte verjaardag. Wij maken jouw verjaardag extra persoonlijk met verjaardag versiering voor verschillende leeftijden, interesses en thema’s.

1.Verjaardagsballonnen

Geen feest zonder verjaardagsballonnen! Voor een mooie aankleding mogen ballonnen niet ontbreken. Verjaardagsballonnen bestaan in alle kleuren en formaten. Waar ballonnen eerst nog gemaakt werden van ingewanden van dieren (uhl!), worden ze nu van latex of folie gemaakt. Een ballonnenboog kan dienen als een directe eyecatcher als jouw gasten binnen komen. Maar kijk ook eens naar heliumballonnen, niets is leuker dan ballonnen die zelf in de lucht blijven zweven! Wist je dat er ook ballonnen wedstrijden worden gehouden over hoe lang een ballon kan blijven zweven? Deelnemers maken hun gegevens vast aan de ballon en laten vervolgens de ballon de lucht in gaan om te kijken welke ballon het verste komt. Gaaf en hiervoor hebben wij zelfontworpen ballonnenkaartjes beschikbaar!

2.Verjaardagsslingers en vlaggen

De feestpret begint stiekem al een avond van tevoren bij het ophangen van de verjaardagsslingers en vlaggen, waarbij de jarige dan s ’morgens helemaal verrast in een versierde hal en woonkamer binnenkomt. Verjaardag slingers en vlaggen zijn op bijna ieder verjaardagsfeest wel te vinden. Je gebruikt vaak verjaardagsslingers van plastic of crêpepapier, maar in het buitenland maken sommige mensen lange slingers van bloemen. Het maken van deze slingers kan uren in beslag nemen. Welk materiaal je ook gebruikt, de verjaardagsslingers zijn niet te missen. Ze fleuren de gehele ruimte op. Kies voor verjaardagsslingers met de leeftijd van de jarige erop of kies je favoriete thema. Van Frozen slingers tot Fortnite slingers Partywinkel heeft de perfecte slingers voor jou!

3.Verjaardagstafelversiering en benodigdheden

Heerlijk, taart en diverse versnaperingen. Lekker! Daar hoort natuurlijk wel een compleet versierde tafel en matchende bordjes, bekers, bestek en servetten bij. Kies een mooi verjaardagstafelkleed of een leuke verjaardag tafelloper. Als kers op de taart, maak je jouw tafel af met tafeldecoratie. Denk aan een tafeldecoratiestuk, tafelconfetti of een fles met een leuk etiket. De gasten drinken natuurlijk in stijl met een mooi papieren rietje. Ontzettend leuk en ook nog eens goed voor het milieu!

4.Verjaardagskaarsen

Kaarsen maken de verjaardagstaart uiteraard helemaal af! Een mooie manier om iedereen te laten zien hoe oud de jarige is geworden. Maar, als je denkt dat de kaarsjes op de verjaardagstaart van nu zijn, heb je het mis! Kaarsen werden al gebruikt door de oude Grieken om maanvormige taarten te offeren op de verjaardagen van de goden. De kaarsen gaven volgens de Grieken de taarten een bijzondere gloed, net zoals de maan. Wanneer je de kaarsen uitblies mocht je een wens doen. Om ook nu nog wensen uit te laten komen heeft Partywinkel een groot assortiment aan kaarsen, neem jij straks een kijkje? Samen kunnen wij wonderen verrichten.

5.Verjaardagsaccessoires

Verjaardagaccessoires maken jouw verjaardagsfeest helemaal af. Verwen jezelf of de jarige met een mooie sjerp of rozet. Dan weet je zeker dat niemand jouw verjaardag over het hoofd kan zien! Voor de dames zijn er ook mooie leeftijdskroontjes, ben jij de queen op jouw verjaardag?

6.Uitdeelzakjes

Gaan alle gasten alweer naar huis? Wees dan niet getreurd! Met uitdeelzakjes geef je jouw gasten een herinnering mee aan jouw verjaardag. Alleen voor kinderen? Echt niet! Maak leuke foto's met een polaroidcamera op jouw verjaardag met behulp van foto props. Zeker weten dat je de foto's nog jaren bij mensen thuis ziet staan. Het allerbeste feest ooit!

Speciale leeftijden en jubilea

Sommige verjaardagsfeesten zijn extra speciaal vanwege een bijzondere leeftijd of een jubileum. Een van de meest speciale verjaardagen is natuurlijk de geboorte. Hiervoor pak je extra groot uit met een ooievaar op het raam en speciale beschuit met muisjes of doopsuikers. Wanneer je ouder wordt kom je aan bij de Sweet 16 feestjes. Sweet 16 verjaardagen beginnen in Westerse landen ook steeds meer op te komen; het uitgebreid vieren van het jongvolwassen worden. Je mag op de Sweet 16 leeftijd immers al scooter rijden en aan je autorijlessen beginnen! De 18de en 21ste verjaardag horen hier natuurlijk ook bij. Het begin van volwassenheid.

Vervolgens komen de andere mooie verjaardagen. Ieder tiental wordt uiteraard gevierd met speciale leeftijdsversiering. Slingers, ballonnen, hoedjes, sjerpen en nog veel meer met jouw leeftijd erop. Je kan het zo gek niet bedenken! 50 jaar, Abraham of Sarah is natuurlijk het meest speciaal. Je wordt maar een keer vijftig, de tweede jeugd begint. Verras de jarige met een opblaasbare Abraham of Sarah pop, 50 jaar afzetlinten en 50 jaar versiering.

Het leukste kinderfeest

Voor je kind ben je bereidt om door vuur te gaan, dit zie je ook terug bij kinderverjaardagsfeestjes. Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Veel ouders organiseren de meest creatieve partijtjes, waarbij themafeestjes altijd een schot in de roos zijn! Duik met de kinderen in de wereld van piraten en zeerovers op een echt piratenfeestje met een zoektocht over het strand naar de schat. Of ontdek samen met de kinderen de wondere wereld van eenhoorns terwijl de kinderen magische cupcakes versieren en hun eigen hoorn maken. Alles is mogelijk met de themaversiering van Partywinkel! Vergeet vooral niet terug te denken aan je eigen jeugd, hoe heerlijk je op kon gaan in je fantasie. Met een klein beetje fantasie, een goed verhaal en de juiste versiering is ieder kinderfeestje een succes!

Corona maatregelen

Ben je eindelijk jarig, gooit het Coronavirus roet in het eten. Natuurlijk niet! Jouw verjaardag is dit jaar met het Coronavirus gewoon extra speciaal! Het Coronavirus zorgt ervoor dat je nog creatiever moet zijn om je verjaardag op een veilige en leuke manier te vieren. Ga de uitdaging aan, challenge accepted!

Wist je dat…

  • 9 % van de wereldbevolking zijn of haar verjaardag in september viert.
  • Nederland en België een van de weinige landen zijn waar de jarige trakteert op zijn of haar verjaardag. In veel landen zijn het juist de familieleden en vrienden die trakteren.
  • Er mensen zijn die ballonwedstrijden houden, om te kijken wie zijn of haar ballon het verste kan laten vliegen.
  • We vroeger enkel de verjaardag vierden van belangrijke mensen en goden. De verjaardag van de normale burger kwam pas veel later.

Let op!

Houdt goed de overheidsinstanties in de gaten die informatie verstrekken over het Coronavirus. Zo kun je van jouw verjaardag op een veilige en verantwoorde manier een knalfeest maken!