Thuiswinkelwaarborg
0
webwinkel
0

17 november 2021

Creëer een onvergetelijke kerst met deze 5 kerstversiering tips

Het kerstfeest is elk jaar weer het meest sfeervolle feest van het jaar. Maar voor velen ook een uitdaging: hoe maak je er dit jaar weer een originele en onvergetelijke kerst van? Een kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken, maar met welke kerstversiering maak je er pas echt een bijzonder feest van? Wij geven je de inspiratie die je nodig hebt. Lees gauw verder voor de 5 beste tips om er een onvergetelijke kerst van te maken!  

Tip 1: Zorg voor sfeervolle kerstverlichting 

Kerstverlichting bepaalt de sfeer in huis tijdens de feestdagen. Kies je voor veel kleuren, of juist een zelfde kleurthema? Meestal is kerstverlichting in dezelfde kleur wat sfeervoller. Let er op dat het geheel in ieder geval goed bij elkaar past! Kies voor zachte, warme kerstverlichting en geen felle led lampen als je het graag rustig en sfeervol wilt houden. Gebruik onze volgende tips bij het kiezen van de juiste verlichting:

  • Zorg er voor dat alles bij elkaar past zodat het een sfeervol geheel wordt
  • Kleine accenten maken het af: denk aan theelichtjes en bijvoorbeeld een andere kleur gloeilamp in de normale kamerverlichting. Meer tips over kleine kerst accenten lees je zo meer over. 
  • Kies voor de kleuren rood, wit en/of groen. Maar ook bruin kan voor een winterse sfeer zorgen!

Tip 2: haal de winterse sfeer naar binnen

Mooie dennentakken, nepsneeuw, dennenappels: alle echte kerstversiering komt natuurlijk uit oorspronkelijk van buiten. Haal de heerlijke geur in huis en haal de winter naar binnen! Inspiratie nodig? We geven je wat tips om de kerstversiering binnen een echte winterse sfeer te geven: 

  • Versier de eettafel met een mooie kerstgroene dennentak in een vaas. Ook eucalyptus en pinus zijn hier uitermate geschikt hiervoor.
  • Decoreer de kerstboom met nepsneeuw, of bewerk ramen of andere elementen in huis hiermee. Dit is ook echt een onmisbare sfeermaker.
  • Heb je al een kamerplant? Geef deze dan een winterse touch: lampjes, slingers, of ook nepsneeuw maken de gewone plant een mooie winterse variant.

Tip 3: zorg voor de leukste kerstversiering

We hebben al wat tipjes van de sluier gegeven: de sfeer die je creëert hangt natuurlijk af van de kerstversiering die je in huis haalt. Mooie kerstversiering maakt de sfeer, samen met de zorgvuldig gekozen verlichting. Onze tips voor de leukste kerstversiering vind je hier: 

  • Zorg voor details op tafel voor het kerstdiner. Kies bij het diner voor een mooi tafelkleed, sfeervolle kerstservetten en andere winterse tafeldecoratie. 
  • Versier de kamer met mooie wanddecoratie en feestelijke raamstickers
  • Hangversiering doet het altijd goed om een thema te creëren. Slingers van gouden sterren, honeycomb kerstballen of andere hangdecoratie mogen niet ontbreken!  

Tip 4: De kleine details 

Met kleine accenten word je overal in huis herinnert aan de warme sfeer die kerst met zich meebrengt. Probeer niet alleen de woonkamer om te toveren, maar laat het kerstgevoel door het hele huis en in ieder vertrek leven. Denk bijvoorbeeld aan een sfeerhoekje in de slaapkamer of een dennentak aan de voordeur. Nog meer leuke tips nodig om met kleine details kerst in huis te halen? Kijk eens naar deze: 

  • Een paar theelichtjes op de wc en/of in de badkamer zorgen voor een subtiele herinnering aan de tijd van het jaar!
  • Heb je een vensterbank? Een mooie stolp of een rode lampion in het raam is ook een makkelijke manier om sfeer te maken. 

Tip 5: Zelf kerstversiering maken

Als je een beetje creatief bent en het leuk vindt om zelf iets te maken, is kerst natuurlijk een ideale tijd om hier wat mee te doen. We geven je een paar leuke knutselprojecten als tips om zelf kerstversiering te maken:

  • Maak een mooie kerstkrans van dennentakken of eucalyptus. Versier de krans met kerstlampjes en hang hem aan de muur of aan de voordeur. Een geheid succes! 
  • Maak op dezelfde manier kerststerren voor aan de muur of gebruik ander materiaal. Een makkelijke manier om voor sfeer te zorgen.
  • Kerst gaat om gezelligheid en samenzijn. De eettafel is daarom een plek die extra aandacht verdient! Maak bijvoorbeeld zelf kaarsenhoudertjes, en maak op mooi kerstpapier unieke naambordjes en een menukaartje om de sfeer compleet te maken.
  • Maak van papier maché -of gewoon papier- zelf kleine kerstboompjes voor in het raamkozijn of voor op de schoorsteenmantel. Of, als je dit jaar geen echte kerstboom in huis haalt kan je natuurlijk ook kiezen voor een zelfgemaakte, creatieve variant. Een zelf ontworpen kerstboom op de muur is een leuke aanrader, maar ook een namaak boom van takken is een super leuk alternatief op een traditionele boom! 

Kerstversiering kopen? 

Zoek je naar de leukste attributen om je huis mee aan te kleden? Kijk dan eens rond in ons uitgebreide assortiment als je kerstversiering wilt kopen. Tafeldecoratie, hangdecoratie, en eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk seizoen: kerstversiering kopen doe je bij Partywinkel.be. Vandaag vóór 23.59 besteld, morgen in huis.