Thuiswinkelwaarborg
0
webwinkel
0

4 juli 2022

De leukste tips voor een themafeest

Altijd al een themafeest willen organiseren? Dit is je kans! De waardering voor themafeesten is vaak erg groot en het kan de sfeer op je feestje een flinke boost geven. Er zijn ontelbaar veel thema’s om van te kiezen. Of je nu gaat voor een ‘fout’ themafeest, disco themafeest of Hawaii themafeest, er is voor ieder wat wils. Er zijn ook een aantal dingen om op te letten als het gaat om de organisatie. Wij nemen je mee in de organisatie van een themafeest, lees daarom snel verder!

Voorbereidingen van een themafeest

Voordat je besluit een themafeest te organiseren is het goed om na te gaan welke voorbereidingen je ervoor moet treffen. Denk hier zo breed mogelijk over na, want er gaat vaak nog redelijk wat organisatie tijd in zitten. Van uitnodigingen tot versiering tot het kopen van gepaste themakleding en natuurlijk het bedenken van een leuk thema. Een goed begin is het halve werk! 

Wat is je budget?

Niet het leukste onderdeel, maar ook zeker niet het meest onbelangrijke. Het is verstandig om na te denken over je beschikbare budget. Als je van tevoren met jezelf (of met degene waar je het feest mee organiseert) een budget afspreekt, is het een stuk makkelijker om je aan dat bedrag te houden en vermijd je onverwachte hoge kosten. Je kunt hier eventueel een budget per post aanhangen, denk aan de versiering, hapjes en drankjes. Ook de activiteiten zijn goed om te betrekken bij je begroting van het feest. Denk hierbij aan limbo dansen, karaoke of een fotobooth. 

Een thema bedenken

De eerste échte stap van het organiseren van een themafeest is natuurlijk: een thema bedenken. Er zijn veel ideeën voor themafeesten om uit te kiezen. Maar wat zijn de beste themafeesten? Daarnaast wil je natuurlijk een origineel themafeest geven. Wij hebben de populairste thema’s voor je op een rij gezet. Een tip: denk na over thema’s die seizoensgebonden zijn. Een apres ski thema in de zomer lijkt misschien erg leuk, maar wij hebben zo onze twijfels of ski broeken en jassen in de zomer gewaardeerd zullen worden. 

 • Apres ski thema
 • 70’s & 80’s party (disco themafeest)
 • Into the Jungle
 • Hollywood themafeest 
 • Onderwater themafeest
 • Neon themafeest (met eventueel blacklights)
 • Disney themafeest
 • Halloween thema
 • Zomer/tropical thema
 • Landen themafeest
 • Fout themafeest (foute kleuren en combinaties)
 • Flower Power (hippie themafeest)
 • Piraten themafeest
 • Black Tie (chique themafeest)

De themafeest uitnodigingen

Nadat je een thema hebt bedacht is het leuk om eens creatief na te denken over de uitnodigingen. Het is natuurlijk het leukst als deze helemaal in het toepasselijke thema ontworpen worden. Tip: gebruik canva.com voor het ontwerpen van een leuke themafeest uitnodiging. Uiteraard is het vanzelfsprekend dat je op de uitnodiging ook vermeld wat het thema is om misverstanden en saaie outfits te voorkomen. Je wil uiteraard wel dat iedereen zijn best hiervoor gaat doen! 

Themafeest versiering

Een van de belangrijkste onderdelen van een themafeest: de versiering natuurlijk! Themafeest versiering kan absoluut niet ontbreken. Dit kan namelijk de sfeer van je feest maken of breken. Van leuke slingers tot thema-toepasselijke bordjes en bestek, alle thema versiering zal jouw feest naar het volgende niveau tillen. Houd er bij de budgettering rekening mee dat er versiering aangeschaft moet worden. 

Hapjes en drankjes

Als laatste, maar zeker niet de minste: hapjes en drankjes. Ook dit kan de sfeer van je themafeest een enorme boost geven. Waar je op een Amerikaans themafeest, bijvoorbeeld hamburgers en hotdogs serveert, serveer je op een apres ski thema bratwürst en schnitzel. Het eten van een themafeest afstemmen op het thema is een detail dat vaak wordt vergeten of overgeslagen, maar wat echt een grote impact kan maken op de perceptie van het thema. 

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor het organiseren van een onvergetelijk themafeest. Laat de creativiteit gaan en verras de uitgenodigden. Succes en veel plezier met het organiseren!

De juiste spullen aanschaffen

Ben je op zoek naar mooie en voordelige themafeest versiering? Neem eens een kijkje op Partywinkel.be! Bij Partywinkel kun je terecht voor de mooiste feestversiering én toepasselijke feest outfits om jouw gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »